Monday, July 13, 2009

Risaunya hati Bila Anak-anak Sakit

Gambar kat bawah tak lah menggambarkan Tia Mia yang sakit:) After injection on Tuesday,the next day Mia kena high fever,bila malam jer jadi teruk risau betul..Mia ok sikit Tia pulak dapat fever on Friday, comes Saturday Mia pun demam balik,so both missed Shichida Class.So both hilang selera makan mama jadi risau sangat,malam2 menangis dan nak bergayut kat mama jer..sakit sungguh belakang bila dokong dua budak yang hampir 30 kg dua2.So sunday petang bila dia orang ok sikit mama ajak papa bawak dia orang keluar ke Ikano pergi playland yang Rm5 per person perentry tu..mama packed food dia orang dan suapkan sambil dia orang main sebab dah 2 hari tak nak makan.Both really happy loncat sana sini macam orang tak sakit dan makan macaroni mama suap habis satu bekas,tapi malam tu demam teruk balik,batuk pun worst sangat,satu malam mama tak boleh tidur,langsung tak nak minum susu or air,complaint gigi sakit,sampai Monday mama kena EL..dua2 asyik nangis,mama jadi risau sangat semalam bila langsung dua orang tak minum susu sejak Sunday. Lunch time bila uwan balik pakcik hantar,both happy sangat,sayang dia orang dengan pakcik macam atuk sendiri,peluk2 pakcik,bila pakcik pujuk2 minum both pun minum and makan,suka hati sangat mama,walaupun sikit at least something.Uwan pun rindu dia orang peluk2..pada hal baru dua hari tak jumpa pergi rumah kak intan and pakcik.Today Alhamdulillah,dah tak demam tapi masih ada cough,syukur sangat dah ok.Isnin next week maybe mama start long leave sebab maid kita nak balik for 2 weeks,mintak2 semua sihat kalau sihat mama pun boleh manage dua2 tanpa ada masalah,dah pikir2 activity apa nak buat, tengok kat Playland Ikano tu ok,maybe bawak situ,pergi rumah pakcik,maklang and do some activities at new house.Yang mama mintak biarlah satu keluarga semua sihat,sorang sakit semua tak jadi apa..so kita doa pada Allah.Oh ya,hari ni dapat rezki,kak pah bagi hadiah belated birthday ..hehh..hehh mama dah tinjau apa,2 cute dresses from Isetan ,KLCC (hmm lamanya tak pergi Isetan:()..thanks kak pah we so happy.

Playland Ikano
Happy Tia..baju ni dapat present dari office mate papa masa umur satu tahun,besar now baru boleh pakai.

Happy lah Tia..mata layu pun meloncat sana,sini

Convinient tempat ni nak let anak2 main lama,we can just sit monitor dia orang sambil baca magazines

Tia Mia enjyoing themselves..nampak cute walaupun dah 3 hari tak shampoo rambut sebab demam..

Senang hati bila tengok anak2 tersenyum..anak2 mama yang rambut kombang..senyum selalu yerr..mama sayang.

Tia yang adventerous..tergolek sana sini

Sepatutnya crawl kat dalam caterpillar tu tapi both nak duduk atas..papa layanlah

balik demand nak balloon,nak popcorn..so ikut je lah..mama pulak beli healthy sandwiches kat belakang bakery Norway tu,walnut bread with avocado,shrimp,lettuce..memang healthy gila lah tak de butter or ketchup anything..

Mia sibuk suruh mama ambik gambar balloon dia

Sian budak ni ..balik jer malam tu demam balik and batuk teruk..

with papa..now alhamdulillah dah better..mama sayang si rambut kombang2 ni..muarghhhh

3 comments:

Sofea said...

rajin2 mkn ubat and get wel soon gurls !!!
demam pun leh main aktif sungguh !!!

annhuzi said...

azu, you got double worries with two sick girls,insyaAllah the rewards double, too :)
nak besar tia mia kena sakit sikit2, jadi badan boleh kuat lawan kuman :)
enjoy mama's leave when she's home all day :)

nur aishah said...

get well soon my gurls tia mia..
kak nur doa awk cepat sehat k..
muah!!!


jgn mkn coklat bnyk2...