Thursday, April 8, 2010

CONGRATS Darling Girls and Boy!!!

First Congrats is for this green eyed Darling girl:) Maksu bagi Nur a big warm hugs and kisses.Happy dengan pencapaian anak sedara bongsu dari arwah abang sulung Mohd Yunus ini. Apa pun mata mu sungguh hijau,macam brocolli Tia ni:)..he..heee..gurau ehhh.

Kak Nur di jemput khas oleh Dato' Sri Sharizat Abdul Jalil sebagai speaker untuk slot forum remaja dihadiri dan di rasmikan oleh PM dan isteri.Wahh tumpang banggo makcik haa..

Bersama 3 iron ladies..Nur mata jangan hijau sangat..nanti ada yang angkat2 kening..gurau2 lagi okay..mintak maap...ampun.


With the original Iron lady..Kak Nur now rub shoulders with politicians dato and datin lahh..apa pun maksu bangga Nur kerja keras sejak University,sejak arwah paklong passed away,kak Nur berusaha sendiri,awal kerjaya pun banyak cabaran,rintangan tapi tak mematah semangat,Kak Nur jaga emak dia dengan baik,berkat doa kerja keras usaha mula membuah hasil,ada kerjaya yang baik,rezki sedikit sebanyak untuk keluarga.Alhamdulillah..go iron girl.

With the moderator Professor Dr Razak,pakar gender and politic..hmm serious discussion tu sampai face to face tak pandang orang lah:) yang belakang tu pun puas tertoleh-toleh..ke professor silau dengan mata hijau kau Nur..he..heee...

Cewahhhh 1 Malaysia nampak..last words from maksu..jaga diri baik2 Nur,apa pun yang kita buat ingat Yang Esa,itulah panduan,itulah tempat minta pertolongan,dunia penuh cubaan,sukar sangat menduga dan membaca hati manusia,tak pernah sama dengan kita.Maksu doa kan semua yang terbaik,moga kita sama2 diberkati dan dapat mendakap bahagia yang sebenarnya.Mai lah datang rumah maksu masak sardin goreng kaww kaww punya:)

Second CONGRATS goes to this Darling Boy..Boboy or Mohd Aizuddin Agil,anak sulung maklang,masa umur tak sampai 40 hari maklang tinggalkan kat kampung dengan mama and uwan sebab maklang ikut Paklang pergi Paris.Kita sayang sangat dengan dia masa tu.Now dah besar,business minded ni,masa study kat MultiMedia University pun banyak lah project IT yang besar dia buat. Now dalam usia yang masih muda dah bukak pusat seminar dan kursus kahwin di Mont Kiara.Sesiapa nak buat kursus or nak book place for seminar bolehlah contact mama sebagai manager...haaa..haaaa..tapi boy kau bukak tempat kursus kahwin jangan kau pulak yang sibuk nak kahwin..nanti kena cubit bontot dengan mama kau. Uwan cakap kau hensem macam putera Raja..he..heee geli telinga maksu.

Third CONGRATS pulak to this Darling Girl..Azyan NurAini or Kak yan,ni pun kena tinggal kat kampung sementara dulu masa maklang ikut paklang pergi Japan,then maklang bawak pergi sana,sedih uwan.Anak2 maklang no 2.Anak2 maklang semua business minded lah,kak yan after completed her degree in business study from UITM masuk kursus untuk buat franchise MC Donald with her papa.She passed the interview etc tapi dapat outlet Mc D kat langkawi or Kluang,Johor,maklang tak nak pindah,kalau KL punya memang susah orang nak let go.Tak pe lah Ayan, you have outstanding talent in baking and decorating cakes,make out the most of it.Now kak ayan is in the process nak bukak cake boutique with her friend Yuna kat USJ,dia very busy with paper works now.Maksu doakan yang terbaik,let see hasil2 kerja kak ayan kat bawah.

Hmm budak ayan ni minat music jugak..almaklum saja lah..ehmm..ehmmmmm..Tia and Mia love it kak ayan:)

Tia Mia sila belajar dengan kak ayan okay..nanti senang mama dah tua boleh order jerr..

Kak yan dah boleh buat wedding cake yang cantik..this i is so sweet and elegant..maksu loves it very much.

This is the engagement cake hasil tangan kak ayan..very romantic and sweet.

Big chunky chocolate cookies by kak ayan..looks delicious..nak order satu balang okay.Sesiapa berminat boleh lah visit ayannmama.blogspot.com

Last but not least big CONGRATS jugak to this big hearted Darling Girl..our kak ikin or Norashikin anak kedua pakcik..mama masa usia muda macam dia ni tak der lagi rumah sendiri tapi kak ikin and abang din dah ada rumah yang cantik di Setia Alam,baru jer habis renovate and hujung minggu ni dia orang nak pindah masuk dah..mesti bahagia masuk rumah sendiri kan ikin.Nanti maksu datang bawak special housewarming gift okay..just wait for the kepoh group to arrive:)

7 comments:

nerry nerry strawbery said...

aduhh zue jom kita pi beli contact lense hijau kat jusco tengahari ni...

MamaTiaMia said...

nerry,mata aku pakai celak mekah pun tak leh..camana:)

nur aishah said...

nerry: haha..kelakar la sis nerry..nak jugak c.lnse hijau..hehe

thax a millions maksu 4ur lovely entry 4us..
perjalan yg masih pjg..usaha yg lebih gigh masih diperlukan..doa&restu keluarga diharapkan..kasih kalian yg jadi kekuatan..utk nur capai impian..insyaallah.

In family life, love is the oil that eases friction, the cement that binds closer together, and the music that brings harmony.

nur aishah said...

sy ada good package in future..
- kursus kawin kat tempat boboy
- kek kawen ayan& alang sponser 7tingkat kek..haha
- hantaran kawin white roses kak ikin gubahkan
- apiet anak idah suara sodap leh nyanyi
- tia mia floweer gurls
- maksu main sponser..haha..

MamaTiaMia said...

nur,nak sponsor yo kojo..melabur lah dulu,bawak kita orang pi mana2 kerr..he..hehhh..jumpa atuk ajib ke apa ke:)

annhuzi said...

alhamdulillah uwan dapat melihat kejayaan cucu2. tia mia ikut jejak langkah cousins ye :) semua talented. a big wow to the beautiful cakes. sure ur business a success apa lagi kalau kena mengena dgn kawin, laris insyaAllah.
kak nur mmg ada gd pckage, jadi cover girl pun sure menjadi ;)

Anonymous said...

Comelnye nur..... ingat lagi tatkala selisih di Bangsar, nur masih kenal diri ini...alhamdulillah