Thursday, February 14, 2013

Disney Paris-Day 1

Salam;)

Continue from previous entry- No matter how old you are and may it be your first or fifth it is always exciting to be in Disneyland;) I think some readers yang dah pernah pergi pun share the same view kan:) I ve been to Disney Paris in 2000 but going there with my own kids and husband was totally a different experience:) We had so much fun especially among europeans yang semuanya sporting,yang nenek,datuk semua siap pakai telinga Mickey and Minnie and danced with their little ones.

Since we arrived early we boleh start awal, to those staying at any of the Disney hotels the gate is open for you as early as 7.30 am while normal visiting hours is starts at 10.00 am. So it is advisable to reach Paris early morning if you want to go Disney,you boleh masuk pagi2 buta masa tak ramai orang,boleh menjerit,memanjat sana sini, by the time they open the gate to everybody you pun nampak lah lautan manusia membanjiri..semua datang with cita2 masa kanak2-kegembiraan di wajah tak dapat di sembunyikan:)

Okay girls let see what you had been up to in Disney last year;)


We continue jalan2 lagi:) kat area depan disneyland. 


Sebab kat Disneyland mama pun akur belikan the biggest Minnie Mouse yang they jumpa:)


Beautiful shop inside Disneyland.


Yeahhh that's the landmark:)


The tram track.


Eksen pose;) Look at the back,who's that at the lamp post girls:)


Anything pun exciting here;)


The main street.


so many things to see and enjoy.


Many gift shop too,lucky it was not open yet because we so early:)


Touring Main street.


Looking and checking.


Breakfast time,we bought some croissants and tuna sandwich.


Croissants turned out to be the best that we ever tasted even the shop near Eiffel cannot beat it.


good breakfast here.


Then we mengembara some more.


Hari hujan rintik2 and these two bought pinky nice raincoat for themselves. Euros started to flow out from mama/papa's pocket:)


Carousel-their favourite rides.


Enjoying themselves;)


Taking a break.


Then beratur lah kat studio Mr Mouse ni nak ambik gambar,mata mama pun dah lebam sebab belum masuk2 bilik hotel to freshen up lagi.Actually we dont have to que here because when you stay at either Disney or New York Hotel the Disney characters will come to give opportunity for children to mingle and take photos.But we flew thousands miles to be here,lets take picture whenever we see Mr Mouse;)


Bye Mr Mouse,jm tengok yang lain pulak.


Giant Teapot.


Yang boleh keluarkan asap;)


Jack and the beanstalk.


Happy to be here.


Lets take five and appreciate it.


Wishing well.


Okay mama thinks it is enough for the first day,we still have another 2 days to go,let's go for lunch and after that head back to our hotel.Rupa bilik hotel macam mana pun tak tau lagi ni.


On the way back we saw Beautiful garden.


We stopped at Planet Hollywood for lunch.


We ordered pasta and seafood.


Salsa and some bread.


Tia and Sly:)


Bye Planet Hollywood,you served delicious food.


Hujan pun sempat ice cream lagi:)


Papa and his dream car.


We went back hotel and bumped into THE THING! This is the ultimate reason for the girls to be here:) To meet Minnie Mouse..yippee they so happy sampai tersipu-sipu malu jumpa pujaan hati:)


Jumpa Pluto jugak..so no need to que at greet and meet to see the characters,they will come to our hotel  like 2 times a day.


Still terpesona.



We finally made to the Hotel.


The Bed.


The room.


Funky New York style.

In the bathroom.


The view.


he he no syuar;)


Dalam bilik tak der jug kettle or sugar,tea like our 4 star hotel,so you have to ask for it.


They will come running sending to you segedabak milk,jug,jam,bread,sugar,tea and segala lagi benda that can last for a week and charge you 20 0r 40  euros:) tak ingat..tak pe lah lelap mata ini kan bercuti:)


The two girls enjoying their hot chocolate:)


Okay girls jom tidur tomorrow we continue lagi but mama must go to Brand Outlet tomorrow no matter what! And papa must book the black shuttle with TV inside to go there..he he... to be continued:)

Night night:)
......................










19 comments:

umiyumi said...

Salam Zu,
Cantiknyaa... sempat terperasan bunga hydrangea yg banyak kat sana. heee geram tgk. Hotel pun cantik. Mlm ni rasanya nak mimpi ke Disneylandlah jumpa Minnie Mouse! :)

PINATBATE said...

syiok..syiok..!!

Nastyna said...

wow nice, the girls really enjoyed themselves kan, as always.
Kami ni dah dekat pun tak sure bila nak ke sana, hopefully dapat la jugak peluang nyer.

Nieza Adam Tran said...

akak.... jealous nyer.. cant wait rayyan big enough to go there.. but dia minat ker.. or mummy yg lebih hikkkhikkk..

ida said...

kena bawak la my twin jugak azu...tapi kena tunggu besar sket...sekranagni dia belum nak berapa kenal lagi dengan disney character..nanti ibu dia plak hover hehehe

Anonymous said...

What's up, this weekend is nice in favor of me, because this time i am reading this enormous educational paragraph here at my residence.

my blog; cash advance jacksonville
Also see my webpage > 500 payday loan

Puan Nemo said...

seronoknya...mintak one day dpt pegi sane:)amin2...

Kniedaz said...

seronoknya....terasa nak pergi sana juga bila tengok gambar2 ni...more entries pls ^_^

Anonymous said...

cute tengok the girls tersipu2 jumpa minnie...
luv the room!
-niza noordin-

wanie_kashfi said...

Salam kak Zu,

Dah lama saya jadi silent reader blog akak. Hari tu nampak akak & family dekat ikano/ikea..nak tegur segan, sebab tak pernah tinggalkan komen pun kat blog akak..

Kalau tak keberatan, saya nak minta pendapat sikit dari akak, bulan 6 ni, saya & family plan nak bercuti ke London-Paris...kami di Paris 4 hari je & our main target of course Disneyland!

saya nak tanya, dari eurotrain station/bandar Paris, jauh tak nak ke area Disneyland tu?

Akak book Disney Hotel & tickets ke Disneyland melalui website mana?

Kalau di London, where is the best area to stay?

Harap akak dapat bantu saya...maaf ya kalau ganggu

regards,
wanie

susumanis said...

wah so syokk tiamia kan :) da besar bawak mama papa n yr kids pulaqk k..insyaallah

serene said...

Salam, syok dok baca blog ni baru perasan rupanya kenal kak azu, maybe kak zu x ingat dah daya hihi kak zu rupanya....

serene said...

Salam, syok dok baca blog ni baru perasan rupanya kenal kak azu, maybe kak zu x ingat dah daya hihi kak zu rupanya....

wati said...

Bestnya - ni yang berkobar2 nak check tiket

ezlin said...

salam perkenalan,
i've been one of yr silent reader for a few months. Really loves your photos here..hope esx:-) i can go there with my family one day, Insya Allah.

ezlin

Dura Zul said...

Suka tgk shampoo n sabun mandi disney tu..cute sgt..

Rozz Hazidi said...

Salam mamatiamia..

Seronok tengok gambar u...wajah-wajah keceriaan tia & mia terpancar.

Kalau boleh nak pegi lagi...2 hari tak cukup nak explore semua tempat.

Nur-nba said...

Tumpang gembira melihat gambar2 percutian Kak Zu.. Memang teringin nak melancong ke sana..

cacah said...

wah! bestnya! :)