Saturday, February 2, 2013

Breakfast with Bffs@Home/Kenangan Manis Terlipat dalam Ingatan.

Salam!

Yeayyyy ramai yang suka gambar kucing ya:) So cute,arent they? And i envy those having 360 days of cuti:):) Lucky all of you and Alhamdulillah:)

It is so hot these past few days and i ve been thinking of escaping somewhere:) Again? He he ..sorry  couldn't help it:) The other half been going up and down Cameron for meetings last week and he'll be going up again this Monday,how i wish we could tag along but his schedule is not that flexible so we have to give a miss to it this time. Actually i ve been thinking about few things last week, i went through some of old documents and i realized entah mana2 i letak my degrees, certs including my birth certificate! Tiba2 i jadi panik,puas cari bagai nak rak sampai sakit pinggang tak jumpa:( Susah lah hati,then baru i ingat masa Uwan baru lepas operation dulu, i turned my study room into her room and i dumped everything inside the store..nasib baik jumpa hehe:);)

Anyway I am sharing some pictures with Bffs yang i ambik pagi tadi. It was a last minutes thing, one friend went for meeting in Sarawak and a friend in Sarawak kirim her famous jam tarts for me and another friend. We met up at our house this morning and we had a great time.


i cooked nasi dagang for them- it was an early breakfast we started at 9.00 am sebab i have to send the kids to piano class at 11.30.


Ada yang berdiet so ada diet cereals and yoghurt too.


My bright plastic table cover i bought from Yvoire(France/Geneva) dulu.


Auntie Rufa and Sham:) My other half kecewa sebab yang hero tak datang pulak-so dia tak ada gang but he always okay with my friends semua:)


Auntie Sham bawak Giant Quiche - Turkey&Chicken Breast with 3 cheese.


Sangat sedap,lemak berkrim:)


Thanks auntie sham:)


Me and Rufa.


My friend and X landlord,Sham:)- masa belajar dulu sewa apartment dia,dia banyak harta benda he he:)


Us- Sham,me and Rufa.


The kids had fun too:)


My friend Dayang yang buat tarts untuk charity di sarawak kirim tart nenas to us.Memang sedap gebu dan banyak jam.Memang dia buat banyak selalu semuanya untuk kerja amal.



Anak dara my friend Athirah Khaleda.


Proudly presenting Mine and Rufa's.


Good time together.


"The kids" in Us:)


I love my Provence plastic table cover ni.



Jumpa kawan2 belajar ni teringat lah zaman dulu2 belajar.Ini bukanlah zaman University tapi tetap sangat manis grad di Top of Zurich,Switzerland ni.


Alhamdulillah dapat menamatkan semuanya- sekarang ni tak larat lah nak belajar apa pun..walaupun anak2 sedara sibuk nak buat PHD lah,master lah and macam2 lagi..pi lah maksu tak larat.


Kenangan di puncak Zurich dengan suami,10 days meninggalkan Tia Mia yang cuma 7 bulan masa tu di Malaysia dengan my brother,2 maids and my emak,siang2 i happy, malam2 nak tidur i nangis teringat them:):)


Mana jumpa ni? Bawah katil Heni dalam Moses basket Tia Mia- bersusah payah  penuh airmata,air ketiak  nak menghabiskannya dulu, i should keep it in a proper place.



Ishhhh macam2 teringat lah bila dah mula berangan- lalu kat NKVE highway nampak Kelana D Putra teringat kondo my other half yang mula2 duduk masa kahwin dulu:) Lain istimewanya tempat pertama duduk mula2 kahwin. TV kecik 16 inchi tu i beli masa buat chambering Uwan yang pinjamkan duit beli kat Jln TAR for RM500-masa tu mana lah ada credit card:) Langsir tempah kat Kuala Pilah:) And i still keep and use the coffee table ,the sofa and the bench:):) Buku2 tepi tu masa buat MBA dulu,sang suami yang meneman study malam2,kadang dia pun turut serta buat assigment kadang2 berakhir dengan merajuk dan bergaduh..just imagine kita yang mintak tolong kat dia,kita yang mengamuk akhirnya..seb baik baru kahwin semua masih wangi kalau tak harus i kena ketuk kepala..hehe..Hmmmmm kenangan manis terlipat dalam ingatan;:):) 

Happy weekend everybody:) Pada yang masih belajar selamat belajar,pada yang sentiasa bercuti,enjoy your time,pada yang cuti sabtu and ahad like me..lets enjoy our precious time:);)

..............................

20 comments:

pelangi petang said...

salam...kak zu...sedapnya nasi dagang tu...seronokkan bila dapat bersama dgn BFF sekali sekala...cantik lapik meja kuning menyerlah kak zu tu...tapi jauh la pulak nak g beli...hehehehe...

Anonymous said...

Cantiknya baju putih ada ribbon kat pinggang tu I want one :)

Missstrawberrymilk

Nastyna said...

hahah air mata, air ketiak lagi. Itu la priceless kan, its not just a piece of paper.

Duk ulang tatap gambar nasi dagang ni. hehehe

Best nya Switzerland, my BiL kat Geneva, I tak sempat nak visit lagi.

Anonymous said...

Kakak,

Jangan marah, nak tanya, di mana boleh dapat more information about this MBA? adakah dia macam e-study. study di msia and then boleh ke Swiss utk graduation? Saya berminat dan nak cari more information on course structure, modules, fees and etc.

Sally

Hezrin Ahmad said...

Study...keje...ada family....sgt2 penat dan memerlukan daya tahan yg sgt kuat...tp once u grad.... feeling dia mmg lain sgt.... mmg air mata air hidung air ketiak sume keluar hahaha

Lagenda Mahsuri said...

Kak zu..betul ckp kak zu tu!! Berpeluh ketiak,berendah airmata nak mendapatkan segulung kertas tu hah!!

Sy tahu mcmana rasanya tu...sbb skrg ni sy sdg melalui proses tu. Plus lg..berendam airmata DARAH nak mengabihkannya! mana nak jugling antara kerja,anak2 dan suami, rumah lg..Fuhhh. Type pun pitam nih!

Moga2 sy akan berjaya lalui semua ni mcm kak zu.

Lagenda Mahsuri said...

Kita pun sekapal ngan kak zu..menjeles smp ke tulang itam pd yg bercoti pd ari jemahat tu!!

gimepai kak..:)

Zubye said...

Rindu nak baca celoteh you ni Azu.. malam ni baru dapat hihihi.. dua org tu pegi dating.. mama apa lagi.. habis semua blog yg dah lama tak baca.. dibacanya.. hihihi..
sodap betul haaa itu segala makanan.. mana you beli meja & tempat duduk putih tu ye azu? Ni kitorang baru nak betul2 kan balik porch depan nih.. hari tu dok kemaman 2 bulan dah tak bermenten dah.. ingat nak letak jugak meja outdoor boleh lah duduk2 macam you beakfast kat luar jugak ha.. meja yang ada sekarang.. alahai cinonetnya.. irfan makan cekodok je dah penuh ruang :-))

~ibuAdaMina~ said...

Salam kakzu....laundry area dh sisp deco? Lari topik pulak...hohohoh

The Singing Pilot said...

Nak makannnnn

Anonymous said...

Salam sis....

I teruja sgt ur nasi dagang!! Sedapnye!! Resepi pls!! Maklom di Spore susah nk cari!! I g Msia pon asek2 lupe nk cari ni nasi dagang...hehe

Love
Umi Triple S.Y.A.

Zana said...

Salam Zu. Nasik dagang? Sedap sedap dan suke! suke!. Sey sempat buat donat je anta ke tempat latihan anak jantan sey. Lain sumo lepas pukul 12 baru nak pikir. Jumpo laie lain maso yo.

Shila Muin said...

Salam zue. Betul semua berpeluh..tak boleh lupa type assgnm sambil breast feed Hasif...ada sekali tu terpaksa bwk twin masuk kelas sebab tak de sapa nak jaga...
Masa konvo tu rasa hilang penat lelah...syabas untuk all mama/ummi/ ibu yg sewaktu dgnnya ...

Shila Muin said...

Salam zue. Betul semua berpeluh..tak boleh lupa type assgnm sambil breast feed Hasif...ada sekali tu terpaksa bwk twin masuk kelas sebab tak de sapa nak jaga...
Masa konvo tu rasa hilang penat lelah...syabas untuk all mama/ummi/ ibu yg sewaktu dgnnya ...

ida said...

salam azue...aduh..baru dapat comment...ba tamder kat rumah...internet access limit...hati ni meronta ronta merintih nak baca ur sweet stories hahaha...maklumlaaa kita kan kerja di key ell...cuti panjang habahaha...so balik kampung and syukur btul Dia mendengar doa kita ...rupanya semua siblings balim kg this time due to two of my sibling going umrah...happy betul dapat berkumpul...like ur having time with bff juga...seronok kan if our cuti surround by org org kita sayang hehehe

Anonymous said...

Sweetnya dpt bjumpa dan bgambar dgn kwn2 lama kan~~ sy pn rs rindu nk jumpa geng geng lama. masing2 ada yg dah berpartner dan ada yg masih mcari.
Tggu yg dah berpartner tu ada anak2 je sb sy sorg je ada 2ank skg ni. Seronok pula tgk anak2 kak zue bkwn dgn anak kawan2 kan~~
Muah2 utk tia mia uwan n U~~

-dian adeela-

annhuzi said...

kita nak tempah langsir kuala pilah! spy kita kata ada yang berstory pasal kita kat FB ;)
gembira ria kita bila ada orang cari nombor dan email kita. dapat berita gembira pula. Alhamdulillah kita pun share news kita. Thanks azu, i believe your kind doa has helped and i m closer to my kediaman impian :)

hehe comel tudung switzerland mama. kenangan sangat manis dan inspirasi buat tia dan mia.

shamsuhada said...

azu...seronok jumpe & mkn2 dgn bff ya.. sweetnya sham dah bertudung..teringat masa duduk menyewa dgn dia dulu...nanti kirim salam kt rufa & sham.. tudung masa grad tu nampak pelik ..pandai awak cover ya..

Mommy Hot Cocoa said...

Salam, your nasi dagang and the quiche tu buat i betul-betul mouth watering. Dari timur ke barat ada kat atas meja tu. :)

Anonymous said...

Kak Zu ni law grad dr uitm ke,
sbb miss shamsinar tu lecturer sy. die garang tp baik. hehehehe.