Tuesday, August 24, 2010

Bulan Terang..

Bulan terang di langit dan di hati..rezki pun datang:) Yeap last nite we have rezki,Alhamdulillah.Kak Nur bawak rezki dan berita gembira,Kak Nur,Maklong dan Kak Faridah bertolak ke Mekah menunaikan Umrah sabtu ni..syukur Alhamdulillah,murah rezki anak2 Paklong (hmm mama merindui arwah abang mama yang di panggil Embong..my eldest brother..Alfatihah to Arwah Abah and Paklong)

See muka dah nak tidur tapi bangun balik..happy lepas tu..kak Nur bawak belated birthday gifts for TiaMia,mama and baju raya for uwan..thanks so much kak nur.


Suka hati yerrr..dapat hadiah..memang over suka tu ada something dalam bag tu yang buat over suka tu.


Cucu dan uwan..he..heee uwan serabai ni,baru bangun tidur depan Tv pukulan ayam masak lemak cilipadi,sotong goreng kunyit,sup cendawan,cendul dan bubur pulut hitam..Alhamdulillah cucu datang bawak baju raya kat uwan..Kak Nur ada bukak Bazaar jual baju kat johor raya ni..cantik nampak tu uwan.Nur mintak uwan doakan semuanya okay dia nak ke Mekah.


happy sangat pasal ni haaa..uishhh jangan harap dengan mama nak beli lollipop sebesar ni...since ni present kenalah buat exception..tu pun boleh jilat 10 kali jer..kira, 1,2,3,4 then xtra 5 kali jilatan lagi..dah tu simpan dalam fridge:)


See dua orang ni tak nampak dunia dah..nampak lollipop jer..


Kak Nur bawak baju raya pun tak heran...


cantik baju kak Nur bagi semua..very bright pink:)boleh pakai raya..jimat lah mama nak membeli lagi:)


Ni hadiah mama..hee suke...


Apa kat dalam ye..


Wahhhh a very nice soft silk baju kurung with full beads around the neck..so cantik..Kak Nur tempah khas untuk mama..thanks so much kak nur..mama suka sangat:)


Cerita budak dua orang ni pulak kan..Teacher Claire said,kat Club dia orang ada fikiran sendiri,ada yang dia suka tu dia akan share food..ada yang dia tak suka dia tak bagi..hmm mama tanya teacher Claire"why children behave like that?is it okay..do we need to interfere?",Teacher Claire said " it is okay,children has very strong instinct just like animal,they can sense,let it change naturally,we can guide them..but their natural instinct is something that you cannot force to change..just like us when we were small,ada certain pakcik or makcik yang kita couldn't explain why kita tak suka".Hopefully TiaMia will be nice to everybody.

Tiap hari buat banyak betul Art Works kat Club,kena beli files lah mama.Semalam ni lah the girls buat kat the club..Merdeka Bunny,Selamat menyambut Hari Merdeka dari kami..bak kat Tia Mia sambil berjoget " satu malaysia kita berjaya,satu malaysia kita bahagia".

7 comments:

zeta said...

hihi..cian..dpt jilat 10x je candy tu..:p
cantik baju2 yg uols dpt tu..

MamaTiaMia said...

hi zeta..cukup la..besar sangat lah..he..hee:)

4 Kay-E said...

Tia&Mia,
Auntie Ita nak juga candy yg besar tu.... hehee.. Puas ati lah dpt colorful candy.

Pandai diaorg color flag :) satu malaysialah nyanyi ye. mesti comel..

Alhamdulillah Nur & famili dpt gi umrah. Mesti seronok berkat bulan Ramadhan :)

Wah.. Azu cantik baju raya u. beading tu superb!

enjoy ur day :)
*Kiss kiss to cikenit 2 org tu.

Uncle Lee said...

Hi Mama, hey...I love that wooden bench you all sitting on. Looks very nice.
Love your pics here.
So? Apa you masak hari ni?
Have a pleasant buka puasa, Lee.

annhuzi said...

my nurul saw the pix and asked apa tu? lollipop. besarnya she said :)

baju yg u dpt tu so very pretty, tempat khas, special tu, org lain takde, sayang sangat tu pada maksunya :)

muga nur keluarga dapat umrah mabrur. untung dpt pegi masa ramadhan. raya disana ke?

bazaar kdai baju nur di johor mana? kalau dekat boleh i pegi :)

MamaTiaMia said...

ita,dia oarng memnag pandai colour sekarang,and sukalah nyanyi lagu satu "malaysia tu" kelakar lah tengok.

hi uncle lee,yeap the bench is very cosy,we love to sit there and gossip2:)

MamaTiaMia said...

Hi ann, memang besar kan..kalau mama dia hmmm memang tak rasalah beli besar tu,too much..itu pun i bagi jilat 15 kali dah tu simpan dalam fridge:)ye lah baju tu Nur tempah khas terharu lah jugak rasanya,masa kecik2 dulu dia masuk U,kita bantu2 lah sikit,now dah besar dah boleh bagi kita macam2 pulak,masa i pantang bersalin dulu pun Nur datang jaga jugak:) my arwah abang dah tak ada tapi dapat lah menyambung kasih dengan anak2 dia.Arwah abang i dulu baik hati ann,istimewa pemurah hatinya,sedekah kuat,Allah maha pengasih dan penyanyang,Nur and her emak and kakak pergi umrah ni free sebab adik angkat arwah abang i dulu tu really berjaya dalam perniagaan,melimpah rezki so dia sponsor dia orang pergi Mekah ni,adik angkat ni satu keluarga dah mengaku bersaudara dengan arwah abang i dulu,masa dia susah etc semua lah mengadu kat arwah,sekarang arwah tak ada pun dia still datang jenguk2 keluarga Nur.Alhamdulillah.Bazaar Nur bukak tu kat pelangi rasanya,dia mintak kakak dia jaga,Nur kan kerja kat KL ni,pandai jugak budak tu berniaga,apa nama kedai dia tak pulak tanya,nanti i tanya.selamat berbuka Ann.