Wednesday, August 25, 2010

Pasar Tani TV3


Selamat Berpuasa pada semua:) Pejam celik kejap jer dah nak habis,next Saturday our maid Heni will be going back for holiday in Indonesia,so many things to do and prepare:) Cant wait to go back kampung.Today nak share few pictures of Pasar tani kat TV3,salah satu keseronokan berkerja kat sini,semua yang diinginkan boleh datang ke sini :) gerai jual kueh raya,jual baju,pasar tani,kaunter zakat fitrah,kaunter tax,kiosk urut kaki,facial,check gigi,pasar tani...kalau turun ke lobby memang lah meriah,sesekali banyak dapat benda free,dapat bubur lambuk,kurma,biskut etc,nanti nak raya company sponsor daging segar,kita kena bayar half ajer and dapat 4 kilo sorang,tiap tahun puas makan daging:)Puasa ni dah 2 kali pasar Tani,lori yang bersih dan kemas,kalau compare harga tak lah banyak sangat beza tapi yang penting semua fresh,kalau ikan tu masih keras dan berdarah lagi,udang pun macam baru tangkap,sayur menghijau semua,macam rasa nak beli semua:) Hilang lah jugak rindu kat pasar tani di kampung.

Hari ni yang ber handbag Chanel,LV berkasut Prada,Gucci semua menyinsing tangan membeli petai:)


Semua segar,sampai cili pun nampak meyelerakan:)


Ikan semua cantik dan segar,dah beli kepala ikan jenahak nak masak Asam pedas johor taruk sawi jeruk,daum kesum..aduhhh sedapnya.


Tengok daging pun rasa nak beli semua,so beli lah tulang rusuk sebatang tadi..tak tau lah nak rebus lembut3 buat gulai cilipadi masak serai ke atau buat ajer sup:)


Macam2 biskut traditional ada kat sini..kueh telinga india(denderam),wajik,lemang,rendang  semua ada.


Ni namanya Gadis dan Petai:)Kak Long,mumtazany pi balik buat sambal petai ehhh..


dekat Lobby pun meriah lah berjualan..baju,kain pelikat etc.


See kawan mama ni berseri-seri muka memilih baju..tapi dia memang berseri-seri naib juara "Lose Big" anjuran Company ni..bagus betul program tu..okay lah cukup bersiaran dari Sri pentas pagi ni..selamat berpuasa:)

7 comments:

Ikin said...

Bestnyaaaaaaaa shopping ikan. Handbag LV beli petai yang tak tahan tuh. haha.Seronok betul , nampak fresh. Petai ngan ikan jenahak tu sungguh menggoda.


*Maksu, gambar cantik. Ikin tghr nak selinap pergi ssf baru bukak kat puchong. Dapat voucher 100 ha, tak tau nak boli apo laie.

zubye said...

alamakkkk.. best betul nih Azuuu.. takyah susah2 nak gi jauh2... turun bawah je pelbagai ada... petai nan sedap pun tak dilupakan.. i leh terliur lah tengok cili merah2 tu azu.. hahhaha.. i suka makan pedas.. sampai hubby i suh cipta satu masakan.. iaitu cili masa pedas.. hahha melampau kan.. last week i gi pasar borong tengok ikan jenahak terus teringat kat u.. hehehhe..
re : thanks azu.. itu budak dah senang skit nak amik gambar sekarang.that boy in blue hat tu i amik kat dalam studio baru i azu.. meh lah datang amik gambar raya.. hehehhe.. best fren tu cousin dia azu..anak kak aqish.. so far yang tu paling dia rapat :-)

annhuzi said...

untungnya fresh pasar come to ur doorstep :)
tak dpt jumpa tia mia, dpt jumpa cousinnya at pelangi pun ok lah.

MamaTiaMia said...

ikin..wah best ler dapat voucher SSF.

Zubye,wahh kuatnyer makn cili ni..nampak cili pun terliur:)samalah kita.

ann..tu lah best kan:)

Drama Mama said...

bestnya ya keja kat TV#..macam macam ada! ada belian2 untuk tia mia tak? hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

4 Kay-E said...

Wah... Byknye makanan segar.. Siap petai bergantung lagi... hehee...
Cili pun montel2...

Kelakar ur statement abt the LV, Chanel... with petai... Dah nama org melayu kan?

Uncle Lee said...

Hi Mama, I really enjoyed looking thru your lovely pics here, and must say you sure got gorgeous looking friends too....love the smile of lady in last picture. Can light up a city block that smile not to mention give a man heart palpitations, ha ha.
Have a nice day and a happy hari Merdeka, Lee.