Tuesday, November 22, 2011

Assalamualaikum:)


Salam semuo..anak uwan cakap ada yo orang minat kek uwan yo..terimo kasih lah yo..doa-doakan lah uwan sentiasa sihat walafiat selalu yo. Anak uwan sibuk hari ni..uwan nampak tak ado pun dio bawak kamera pagi ni kat dapur..dio goreng beehun pagi ni:):)


Hi All.. i am super duper busy today:( Hands and mind are both occupied:):) tengok tarikh 22/11 hari ni..first so happy Malaysia menang...secondly I am suppossed to be in United Nation building in Geneva today..talking about the treaty..but as i said before too short notice for me to make preparation..tak pelah ada rezki next year lah.Hmmm kalau tak saya dah angkut Tia Mia sekali..boleh main2 salji kat Geneva ..hee..hee..then kita naik train sambil minum hot chocolate..syoknyaaa:)


So tak ada gambar baru..sebelum balik rumah nak bukak puasa ni ..ada sikit masa senggang saya berangan..teringat dulu2:)


Salzburg..cantiklahh saya sangat suka..banayk kali tengok gambar ni..saya masih rasa seronok;)


Terasa nak makan scones dengan cream bila tengok gambar ni:)


Agaknya dah tua2 ni sambung belajar lagi best tak..hee..hee..cakap ajer..dulu nak pengsan2 menghabiskan paper..tergolek tergelantang..bergenang air mata..tension;):)Alhamdulillah..cukup dah..tapi to my niece selamat belajar..jangan tension2..jangan "hampir menyesal"..setiap pengorbanan mencari ilmu tu sangat berbaloi..bukan di ukur dari pangkat atau duit but your own satisfaction..bila dah genggam apa yang patut di genggam rasa " yeap i am finally here:"


How time flies..dari yang domok dah jadi kurus:) tapi ada jugak yang kejap domok kejap kurus..tendency adalah nak domok selalu ajerr..kihh..kihhh..Should listen to what these two budak domok said this morning, at 4 yrs old i think it is very good when they can remember exactly a very good quote given by their teacher ; in a car on the way to school they said loud and clear " Determination needs to success"..I said wahhh "that is a very powerful words,do you understand the meaning?" They said " yeaaaa..you must pay attention in doing you work,must work hard to get what you want..mama please work hard for a short time only,once you have enough money stay at home with me okay..i always miss you...." That is so sweet girls..waaaaaaaaa..i am so touch! Okaylah gtg now..can't sembang2 and reply to all comments today..nak bukak puasa..i just want to eat   ikan bakar with sambal kicap dan ulam timun..sodapppp:):)

11 comments:

mamalisa said...

Rajinnya u puasa everyday..poser ganti ke sunat?

Selamat berbuka puasa yeah.

cacah said...

selamat berbuka puasa kak zu... i pun puasa ari ni.. :)

kim salam kat uwan~

4 Kay-E said...

Walaikumussalam...
Sedpnya ikan bakar dgn sambal kicap :) Terus terliur.... Kalau cicah dgn air asam pun sedap...

*Luv the Gucci. hehee.

Arina said...

Salam....the photos of yours yg mana ada pokok trailing dengan bunga2 purple tu cantik sungguh. Kalau tak silap those are Wisteria's namanya kan...

Hanis Azla said...

waalaikumsalam.. semoga uwan sentiasa sihat dan mendapat keberkatan umur hendaknya.. semoga impian zu & anak2 tercapai juga..

Salmi said...

wow, so beautiful the view esp bangunan putih with climbing wisteria yang berbunga sangat lebat ..tulip pun cantik :-)

Aida78 said...

syokknya tgok uwan...semoga sihat selalu n ceria....mane pix demok nak tgok jugak zu demok dlu...sbb slalu makan masak lomak ni.. kiki...

mekjangok said...

waalaikumsalam..uwan, moga uwan sihat slalu hendaknya,rajinnya kak zu ganti pose...saya nie ntah bila nak start?mcmana nak ganti, asyik terliur jer bila baca blog kak zu,hehehe...dekat2 nak pose mula la kalut nak ganti..hehehe..itu biasa...

zira said...

salam k.zue...rajin yer akak pose everday..saya pose isnin khamis ajer...sedapnya ikan bakar n air asam..mkn plk bersama ulam-ulaman...terliur la pulak...nk msk mcm la ptg nh...hihi..:)

fiezachommel said...

Salam Kak Zu...puasa gantim ker?Fieza masih berbaki 3 hari lagi...bila la agaknya nak sambung balik.
Mmmmm..hari ni nak masak lemak telur itik...doakan menjadi!

Anonymous said...

tia mia so clever!
cantiknya mama in red!
uwan pun cantik dan nampak sehat.
ye la tia dan mia sentiasa buat uwan gembira :)


annhuzi