Thursday, November 3, 2011

Esok nak balik kampung:)

Thank You semua and Alhamdulillah.

Pagi ni bangun Tia and Mia dah sibuk tanya " are we going back kampung today?" bila cakap " not yet,you have to go to school today,it's a lst day and tomorrow we cuti" both said " ohhhhh mannnn..why do we have to go to school still? we wanna go back kampung now!!!!" macam mama both pun couldn't wait to go to back kampung:)


Our today's breakfast.I bought the frozen roti bom from supplier that came to office yesterday and i made dhal curry with beef and tomato.Sdeap roti bom ni..just put in your oven after 10 mins it will turn out beautifully.




The girls tanya tak buat biskut ke raya haji ni..tak der lah girls next time we have time we do more keuh siput ya..they enjoy making it.


Ni lah yang tak sabar nak balik kampung tu;)


Found this picture on my laptop..tia masa umur 6 bulan..gomok kan...and mama pun kurus..ishhhh tekad,tekad balik ni..kena kurang makan..asyik makan ajer lately;)



Haaaa..tu dia ..mata boolattt..si tia..masa ni rambut tak nampak ciri2 nak kenteng lagi..hikkk..hikkk

Selamat menyambut hari raya qurban pada semua..moga apa pun yang kita lakukan di berkatiNya..buatlah,cakaplah dan niatlah dengan ikhlas..bukan manis di mulut,bukan sedap di dengar,bukan nampak indah di mata tapi ikhlas terbit dari hati.

13 comments:

Naura said...

comelnya tia baby dulu..tomok2..geram sangat.sedap nyer roti bom tu.gebu jer tengok.naura pun selalu gak buat bfast dengan roti canai segera untuk anak2..cepat..hehe

ibunurin said...

selamat hari raya aidiladha dan selamat balik kampung jugak.

mamalisa said...

selamat hari Raya Aidiladha to u and family :)

blk kg mana tu?

Hanis Azla said...

geramnya baby demuk2 tu.. dah besar makin comel.. Salam aidiladha buat zu & family.. selamat balik kampung yer..

Hanis Azla said...

geramnya baby demuk2 tu.. dah besar makin comel.. Salam aidiladha buat zu & family.. selamat balik kampung yer..

FM said...

the last pic tia & en azam nmpk lain pulak..mata tia super bolats..cute..-fad

Fatimah said...

bila nak tambah baby lagi.....x terliur ke tengok gambar your girl masa baby ni... i yg tengok pun terliur gak... tp ish! ish! i dah cukup kuota..

Salmi said...

salaam aidiladha, and have a safe journey..teringa kat sana..kalau time2 raya mesti banyak lemang jual tepi2 jalan..itik salai, keli salai, daging salai :-)..tia&mia sangat adorable and bam2 masa infat :-)

Mamasya said...

Alahai tomeinya tia masa kecik...skrgpun tetap comeii...
seronoknya balik kg & Slmt hari raya Aidiladha buat mamatia mia sekeluarga.

saniah said...

zu...salam aidil adha..i suka baca blog u..u ni a gud writer lah..apa yg tulis tu sampai ke hati maybe cos u write from ur heart..emm..:) bila tulis yg sedih..i pun ikut menangis..

baru baca about arwah ur fren tu..Al Fatihah utk arwah..sedih sedih..tak tau nk cakap apa dah..

hv a safe trip ya..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

comelnya Tia Mia! Mata so bollattt!

Aida78 said...

makkk aiii semangatnya...geramnya rasa nak gigit jerk....cute sgt....

Teresajqrx said...

comelnya Tia Mia! Mata so bollattt!