Wednesday, September 19, 2012

My morning.

 Wahhh it's already Thursday!!! Alhamdulillah muarghhh muarghhh Tia,Mia,Papa and Uwan! Looking forward to weekend:) Time nak pergi massage lah:) Hmm i dah plan,Saturday the girls pergi piano class i nak masuk Thai Odyssey :)
Anyway semalam teringat Australian crumpet..sedapnya masa panas2 taruk,taruk banyak butter on top..yummm:)

But..this is my breakfast this morning:) I teringat nak makan sandwich sardine yang banyak isi,banyak bawang,banyak lime..semua banyak lah pendek kata..tapi still kena buat nasi goreng,itu favourite uwan.

Apa pun pagi semua tak jalan..mee goreng ke,karipap pusing ke,pau ke..my nasi goreng with either telur mata or ikan bilis with timun kegemaran dia.Satu pinggan ni boleh habis:)

The girls on the other hand, if sandwich;it means cocholate sandwich, so buat jugaklah untuk the two;) The papa apa pun boleh:)

This is the sandwich i packed to office..gomok kan..haa haa puas hati ese..penuh sardine,bawang,masam dengan limau kasturi dan panas2 pepper:):)


And nak tunjuk baju online baru beli dan sampai semalam! Yeahh suka....Saya sudah terjebak dalam online shopping balik..ishh ishhh.

Semalam a few of us in our family sibuk nak plan nak bercuti..i suggested Lowick bungalow ni at Cameron Highlands..very nice kan.

My sister terus berangan nak berguling-guling kat halaman ni..so i kena call the today..susah nak book ni..kena one month ahead.

The Bungalow is big and can take up few families.

Second choice is Mardi English Cottage..ni pun subject to availability.

Seronok jugak sini sebab ada ladang sayur,buah,english garden etc..sesuai untuk uwan.

He he ni gambar last time uwan pergi Cameron..masa ni we duduk kat Strawberry park.

Mengigil-gigil Uwan sojuk:)

The girls pulak memang suka nak petik sayur or buah..ready ajer:) See how,masa pun limited jugak,nak tunggu everybody pulak cuti etc etc..kalau ada rezki we go okay:)

Weekend come fast...there's so many thing that we could do..InsyAllah!(Picture of a charming shop in Yvoire during our trip to Geneva) And Salam to all readers:):) Thanks.

22 comments:

Anonymous said...

Assalam KakZu..Bestnya sekali sekali bercuti ramai2kan..
Pic yang bawah sekali tu pun kat Cameron ke KakZu? Tak perasan pula kedai ni bila gi sana..
-Lin

The Singing Pilot said...

If ur in cameron, jemputla ke opah's strawberry farm. Tu my nenek sedara nye business. Location dun ask coz the last time I went there when I was 9. Kalau jumpe pun dun ask them about me for sure dorg xigt haha.

Admin Dienaz said...

best sgt nampak nak exchange link boleh tak... tq

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

banglo yg u nk sewa kt cameron tu nmpk mcm rumah dlm filem aku masih dara tu

ida said...

lama betul tak ke cameron , since having twin ni, never been there yet..plan to go there on 19 oct with family n few close fren.
Cant wait to let the girls enjoying green...

kasihredha said...

bestnya bungalow tu...kalau gi ramai2 bestnya...boleh guling2 sambil snap pics.
Nasi goreng uwan pun nampak sedappp sgt *sambil telan air liur*

Salmi said...

salam mamatiamia, teringat our family trip 13 years ago. pergi ramai2 memang seronok..siap angkut beras, periuk belanga bagai..jimat kos sikit kalau masak..lagi pun dulu2 tsk bnyak kedai makan, so kalau 4 family memang dah penuh setengah kedai..

Salmi said...

salam mamatiamia, teringat our family trip 13 years ago. pergi ramai2 memang seronok..siap angkut beras, periuk belanga bagai..jimat kos sikit kalau masak..lagi pun dulu2 tsk bnyak kedai makan, so kalau 4 family memang dah penuh setengah kedai..

Unaizah said...

Teringin sangat nak gi Cameron Highlands tp Hubby not very keen to go there. He prefer Genting more.

sal said...

cantik2 pemandangan..
tak jemu mata memandangnya..

Anonymous said...

i dunno why our ladies so obsessed with this english garden, french kitchen thingy, padahal our kampung deco apa kurangnya, lagi elegant dan ideal for our weather and lifestyle. yang british french ini diorang only taking pride in their surroundings and lifestyle, adakan diorang ikutkan deco kampung kita? why la we are wasting so much money terikut2kan cara2 dorang. tak de ke originality or talent orang tempatan yang lebih menyerlah. we hv to rid this western superiority mentality la.

The Singing Pilot said...

Just wanna come in as a defence, cewah.

Ur home is ur sanctuary. U cast n mold it accordin to ur likin n interest. Plus if the sanctuary u created brings joy n motivation after a tiring day of work, why not?

And, style doesn't translate into wastage of money, unless ur unwise honeyy.

Anonymous said...

Anon 2.38,

Pegi main jauh2 bole tak? we all nak happy2 kat blog ni. tak sukala kutuk mengutuk ni..terima kasih ye..

Anonymous said...

haish la anon ni.. x suka jgn tgk.. setiap org ada citarasa sendiri.. mcm tu dgn food.. u ada food yg u suka tp org x suka and vice versa.. i dok bukak blog ni ari2 psl suka tgk2 gamba2 food n tuan tanah yg rajin mendeco.. x perlu umah besa istana tp cukup cosy.. siap tunjuk kt hubby entry yg ada gamba2 kitchen idaman tu psl dok drooling tgk ehehee..

Khell Ila said...

Kak, everytime i read ur blog eh terus i rasa lapar tau. Allur foods pics memang buat air liur meleleh-leleh..wish i can be as creative as you are.

Anonymous said...

kak azu,
saya ni peminat tegar blog akak tau? tiap2 hari mesti buka. cara akak cakap sgt memberikan inspirasi & semangat. saya pun org pilah yo, asal mak kek kg tengkek, bt kikir. la ni mak ayah duk kat bdr baru serting. oh ya, please do contact me if akak nak tempah MARDI cottage coz saya staff MARDI HQ, bolehlah saya tolong mana yg mampu coz cottage ni kena tempah 4-6 bulan ahead. my ofc no 03-89438704. ok kak see u & luv U very much.

salam,
fadila

Anonymous said...

assalamualaikum.

saya suka sgt blog u ni...sgt memberi inspirasi & motivasi..always +ve thinking....very soft spoken (wpun xdgr u berkata2), mcm xreti nak marah je,.....hahaha....
yg x suka tu xpyh la muncul disini...menyibuk je...syohhhh...pegi jauh2.

kaezrin said...

alamak..now i feel like going to cameron highlands..hehehehehehe

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...



cameron again??? thinking ofgoing there jugak...tapi mase sgt la mencemburui....


anon 2.38, jangan menyemak kat sini bole?..tak suke ape org buat, jangan tengok la...kalau ape yg org buat nak memuaskan hati u, susah la camtu..they have their own ideas.let it be...u tu macam bagus sgt!!!

shila said...

Salam zu,
Love your bloq so much. Hari2 den menyinggah. Citarasa kita berbeza2 so hormati la citarasa orang . Tak pyh la nak kata tuan rumah tak ada semangat kemelayuan bagai.

Zue tak payh ambik hati key. Love the way U are

nyza said...

Anon ngek ngok...

Jgn semak ! Klu x suke tekan button X Kat tepi tu, dipersilakan Jgn baca blog yg sgt maveles ni..
Ckp pasal budaya melayu bagai, ko tu yg tak cukup kemelayuan sbb mendengki tak tentu pasal...syuh syuh syuh..

Kak zue,
Pls ignore this mak/pak enon ngok ngek..
Just continue to blog..luv u n yr family...


Anonymous said...

salam

sgt sedih bc komen anon tuh....knp agaknya?

baru 2 mingggu tak jenguk dah ada anon mcm nih...

hampir 2 tahun saya baca blog ni.... satu2nya blog yang begitu menenangkan jiwa saya dikala gelisah, sedih, marah....dan segalanya...

betapa dapat saya rasa mekarnya kasih puan...hingga setiap kali membacanya saya menahan sebak di dada....

saya tak ada semuayang puan ada, namun melalui bacaan blog puan saya mengenal erti sabar....manisnya nilai memberi kasih dan cinta pada semua, menghargai sesiapa saja

anon jgn sesekali menabur hasad dengki disini, kerana saya berasa damai dan tenang berada di laman puan azu..

salam ukhuwah...