Saturday, September 29, 2012

Oh My weekend is here..don't end yet ya;)


Salam and Hullooo;):)

Friday si budak Ayan smsed me "maksu kita nak datang rumah,dah lama tak jumpa everybody" I replied "datang lah maksu will cook special chicken soup with potato:)" So she came,after dinner kita orang sibuk lah bertukar informasi pasal shopping online,she introduced me to The Pop Look lah,Cottonon Online Asia..akhir nya "ter order' lah 2 tops and 2 bottoms for Tia Mia from Cottonon..tu lah Yan maksu dah cakap "berhantu" shopping online ni!
Borak2 pasal tweed jacket then teringat mine yg beli kat geneva,masih tergantung kat almari tak berpakai due to rasa tak selesa etc.The tweed yang looks similar like the above pun bertukar tangan ke Ayan:):)



Bila Ayan datang teringat lah scarft yang Ayan bought for me masa Raya..tak pakai lagi,so the next day i wore to office lagi pun ada lunch appointment with external people.I MMS the picture to Ayan with message "Ayan maksu dah pakai scarft Ayan,and mesti kau cakap "pasal apa maksu nak kena senyum senget2" ha ha ;);)

While waiting for my lunch partner to arrive i had good time browsing at Mark&Spencer..uishh kalau time tak plan nak beli banyak pulak yang berkenan;)


Some people said M&S jual baju2 untuk orang tua2 ajer..well i pun dah tua..muahaaa haa..tapi itu dulu,now i rasa quite okay dah the collection..i like their nighties section,..mesti rambang mata;)


Jom kita tengok lagi ye ke collection untuk orang2 tua ajer;);)


Hmmm not so tua kan..he he..Camilla parker bini si Charles wont wear this;) or dia wear yang colourful lagi sebab tu Charles hilang rambut..he he


Wahh a matching bra....nice jugak..okay budak2 tak boleh tengok okay;):)


Then Miss Chan came..walaupun business friend but dah jadi macam kawan..we cerita macam2 pasal family bila jumpa..since makan2 banyak sgt this week we decided to go for 'lighter and healthier' food at Good Evening Bangkok.


Tapi tomyam dalam coconut milk tak der lah healthy pun he he..

Siakap with chillies and lime memang sedap;)


This week memang teruk sikit asyik makan non stop..garlic shrimp at Bubba Gum on Wednesday was really nice.


Tapi tak suka sangat lah BG served food on paper..anyway their ribs sedap jugak walaupun tak se sedap TR.


The sparkling drinks pun semua sedap:)



This morning i made some ciabatta toast,grilled smoke beef and sunny side up eggs.


The Ciabatta bread from The baker was really nice, i sliced it thick spread it with butter (but my case margerine sebab butter dah habis;)) and toast it on a pan.Eat with grilled smoke beef,cheese and egg..sedap:) Anyway uwan makan nasi lomak..her rezki bebudak dari flat berhampiran datang bunyi loceng jual nasi lemak bungkus,beli lah 2 bungkus untuk uwan and heni:)


Saturday morning is a relax time for the girls..nanti tengahari nak pi piano class pulak.

Hu hu saya dapat jugak sambar satu baju dari M&S..and terus pakai nak hantar Tia Mia piano class he he.


Balik dari hantar Tia Mia class beli some groceries.berlumba-lumba dengan Heni nak basuh ikan..penat pun i cepat2 basuh..sayang punya pasal dengan tenggiri i yg cantik..Heni basuh kang habis lembik pucat lesi..hee hee fussy ke saya? tak nyer saya sayang ikan ajer;);)


And Friday dah ambik stock kat orang FAMA kat office semua benda2 frozen ni..saya ada meatballs boleh buat bakso yang sodap nanti:):)


Petang ni bawak uwan jalan ke park..ada pulak pakwe senior datang duduk...he he uwan muncung ajer,...tapi sian uncle ni kat pinggang dia tergantung plastik urine dan wayar..tapi masih gigih dia berjalan di park dari rumah dia yang agak jauh..i pun layan2 lah dia bercakap;) macam tu lah kita kadang2 sihat tak begitu menghargai keupayaan boleh ber exercise di park sebagainya tapi bila kita dah sakit..kiat pun sangat menghargai tenaga ...yang bercakap ni pun dah berapa lama tak jogging ni:);)


malam ni sedapnya melayan ni dah lama tak makan;)


Esok pagi nak buat bee hoon soup with meatballs rasanya.


So selamat malam semua..dan terimalah sedekah senyuman dari Tia(when she was 3 yr old):);)

15 comments:

dhr said...

Happy weekend kak Zu!

Elena said...

aritu akak cite pasal CH.....rasa nk lompat pegi skang jugak....

susumanis said...

cute je mtm cter uwan g park jumpa pak we senior..hihihi..cantik la yg tuk org tua kt mark n spencer tu, must check it out at klcc :) n sama kah kita kalau beli baju baru sure nk cepat cepat pakai..hik hik..

Nadeiya Aalie said...

Salam sis, first time komen sini selalu baca diam diam saja.

tia mia suka makan half boiled egg kan? So sis guna telur apa ja dekat rumah?

selalu saya beli telur biasa ja. takut nak makan telur selalu nanti bertambah lemak lemak berlebihan hehe.

thanks for sharing :) I adore you so much, sis.

nyza said...

Kak zu,
Jambu dgn asam boii tu sgt gojezz,,hehe

Ummi said...

Comelnya tia...love.

Ummi said...

*mia pun comel juga tau...
:-)

ida syarida said...

Kak Azu, cantiknya tweet jacket yang posh spice pakai tu....

dila ila said...

kak zu and famliy happy weekend,

terliur tgk food kak zu nice presentation :)

rostina76 said...

salam mama tia&mia. huhu!!!bila baca N3 u ni, i rasa meronta2 nak blk Msia...how i really miss shopping & dine @ sana esp area damansara. btw uwan jual mahal ye @pakcik tu. ciannnn pakcik!!!last but not least gerammmmmnya tgk mek membunga tia tu. sooo cute!

PINATBATE said...

Uwan ada peminat lah..hihi..jangan marah uwan..;)

The Singing Pilot said...

Sgt suka gamba bendalah yg elastic, brambu ramba, anjal2 itu. Warna pink tu. Bangkit selera. Bahaha

Unaizah said...

Tengah baca dgn khusyuk...scroll down and suddenly realized, "Wah sempat beli baju sehelai kat M&S!" Very good time management eh :-)

annhuzi said...

hahaha azu gambar2 yang menaikkan selera semua ;)

comelnya tia @3years. now both tia mia dah grow so much into pretty young girls. mu girl pun nak keep long hair :)

SURIA AMANDA said...

seronoknya kan..kat amna umah akak ni? cantik jer kawasan..