Tuesday, October 4, 2011

Breakkie,Wildlife & Darling Habour.


 Continue...before that ibu nurin tanya guna camera apa and model apa..i tak guna camera cnaggih macam DSLR sebagainya pertama sebab travel dengan bebudak,nak ambik gambar nak cepat,secondly husband is not into this thing..itu kelemahan dia..ambik gambar memang sucks..sebab tu i tukang ambik gambar..tapi dia bagus dalam seratus perkara yang lain..boleh drive tanpa gps tengok map ajer..sabar melayan kerenah..dan buat macam2 lagi:) So camera yang saya guna dah 3 tahun lamanya adalah Canon Ixus pocket size yang colour orange tu..masa beli harga RM1200tt now dah tinggal RM700 or RM600 only rasanya..walaupun simple banyak jugak features nya kalau rajin menggodek,yang selalu i guna auto,moving children,potraits,beach or top and bottom blurrish mode..dah pernah jatuh teruk camera ni baiki kena pulak RM600 sebab lense senget..tapi masih elok:):) hasil pun tak mengecewakan kan..actually tukang ambik gambar ni berseni jugak..muahhaaaaa...okay jom tengok apa lagi kami buat:)


Kita orang tidur di ground floor kat master bedroom..bila bangun pagi Tia Mia mesti panajt naik ke bilik di bumbung ni..


Tangga yang cantik putih melepak..selalu ingatkan Tia mia supaya tak scratch the paint or rails.


Rooftop garden ni favourite dia orang;)


Berlari sana sini..kat atas ni boleh makan..duduk bersantai..big umbrella pun ada di sediakan kalau nak baca buku...lepas tu dia ada concept tempat simpan barang di wall..sangat bagus untuk ikut..semua nampak kemas tak bersepah..cushion2 after guna boleh simpan supaya tak basah di malam hari.


dari atas ni nampak jugak the habour bridge.


Lemon tree Tia Mia asyik mengutip ajer.


Bermain-main dua orang ni.


Okay jom turun berus gigi and breakfast...


Masak apa tu papa..ye ke masak ..heee..heee..papa tukang bubuh pinggan kotor daalm dishwasher:)


Store room yang lengkap dgn semua peralatan..later bila kita orang travel..we guna the picnic bag untuk isi food.


Kalau rasa nak tumbuk sambal gesek..boleh ajer..


The owner's collection.


Okay jom makan toast with omellete and delicious australian crumpet:)


Tukang makan.


Kena makan banyak kalau nak ada energy lebih utk jalan2;)


Dah mandi bersiap jadi lah tomel camni.


Macam2 gaya dua orang ni


sementara tunggu papa mama pun posing jugak.


tukang ambik gambar pendek jadi lah camni.


Lepas tu naik ferry lagi ke Darling Habour.


gaya sikit atas ferry.


sampai darling habour we masuk wildlife centre..kids 4 and below free admission


okay lah..tak lah hebat sangat tempat ni..


ishhhh Mr kangooo..awat hang tidoq lagu tuuuu...


Unlike Perth tak boleh pegang kangaroo kat sini..so pegang batu kangaroo ajo lah.


Enough with wildlife now time to eat!


sangat ponek dan lapar dah..


we masuk italian restaurant by the habour,..


we ordered homemade gnochi (potato dumpling) with scallop,salmon and spinach..sangat sedap.


cheese and tomato pizza for the girls.


kenyang perut suka hati lah these two.


tengok sekeliling...


Okay cukup kat darling Habour jom kita naik hop on hop off bus pulak tengok city..since kaki dah penat yer..

8 comments:

Hanis Azla said...

serononya tgk gambar2 ni.. rasa mcm nak ulang2 sbb tak puas tgk si kembar yang comel, rumah yang cantik dan pemandangan yang menarik tu.. suka sgt2..

Filla ~ Kasihs said...

comel your daughters.. suke tgk baju ngan boots bagai tu..rambut curly2.. ololooooo comel..

MamaTiaMia said...

thanks hanis:)cantiklah kat sana amsa spring ni banyak bunga;)

thanks filla,rambut original curls ikut my husabnd masa kecik..dulu i sibuk nak bagi rambut dia lurus macam i :):)

Salmi said...

very nice house and well kept too..tersusun barang2 dia and kemas je semua nampak..tepi laut lagi..how nice kalau ada vacation house camtu..berangan nie..hihihi..

MamaTiaMia said...

salam salmi,memang best melangkah 5 mins sampai mini market dan cafe yg ada coffee sedap dan orang2 yang baik;)

cik gObu said...

salam ziarah
wow ur daughter mmg comel lh

i suka travel
tp xde rezeki lg nk ke sini
huhuhu

MamaTiaMia said...

salam cik gobu, terima kasih..insyallah oneday nanti sampai lah;)

kzai said...

mesti nk tengok tia & mia tiap2 hari..tak jemu tgk keletah mereka...teringat anak twin i masa kecik dulu2..kalau zu lmbt update N3..hati rasa mcm rindu pd mereka..

http://dapurcomelku.blogspot.com