Sunday, October 16, 2011

The Journey continues - Rylstones & Kandos.



Thanks for semua yang singgah dan hantar emails- the journey continues:) before that pada Salmi yang tanya verandah tu rod irons or wood,it was rod irons, so lovely the details kan,berangan satu hari nanti kalau buat rumah teringin nak dapatkan dari sana untk di pasang di verandah:) and kami suka lah bercuti tak raushing pergi shopping or tempat2 tourist tu semua salmi. And also Alhamdulillah dengar mamasya said tempat dia tak ada apa.Also to mamamarisa nanti ada masa i tunjuk hasil lukisan tia mia:). Welcome to new readers too.

Lepas breakfast we dediced to go to Honeyhaven..tak jauh dari farmhouse,before that we dropby kat farm2 yang lain ada di sepanjang jalan.



Ini farm yang beli goat..banyak betul.


Kat sini..mana yang tulis " open to public" tu kita boleh masuk ajer free and the owner will come out layan kita and bagi jugak cheese sampling hasil dari susu kambing ni.


Jadi peladang pun boleh glamour tau:)


Tia Mia geram lah tengok anak2 kambing yang gebu2 ni semua.


After that we went to this Honey haven..yang menghasilkan honey mudgee yang popular dan sedap.


Tia mia tengah tengok bees beri ribu dalam cermin tu


Di sediakan banyak honey sample untuk kita rasa.even perisa coffee pun ada.


Banyak lah hasil2 tempatan kat sini dan semua yang berasaskan honey and bee.


Dah habis tour kat situ kita balik mudgee town for lunch and also mama nak beli pinggan mangkuk kat satu designer shop yang nampak..dah jatuh hati dengan pinggan2 kat situ..so mama masuk beli pinggan papa and the girls ke kedai sebelah order lunch.


A very nice ciabatta with tuna,pine nuts and salad.


homemade pasta with prawns and lemon.


Bila dah kenyang we drove to Rylstones..pekan kecik tak jauh dari mudgee..sepanjang jalan tu papa and tiamia menyanyi lagu "Rylstones cowboy"..sampai situ tiamia tertidur pulak dalam kereta..mama pun apa lagi menuju masuk giftware and collectables shop ler.


banyak betul benda2 yang cantik dan charming kat dalam tu dah stu sales pulak rasa nak beli semua ajer rasanya.


Macam2 rupa teapots yang comel untuk teapots collectors.


kat luar pulak barang2 garden


inilah pekan Rylstones yang kecik hanya few deret of kedai ajer..


since tiamia tidur lagi and tak boleh turun we pergi pulak kat the nearby town called Kandos.


kat sini mama jumpa rumah yang sungguh comel ini far sale..


cantikknya..rasa suka sangat dengan rumah ni.


kat Kandos ni hapir semua kedai tutup on sunday so we decided to go Rylstone balik for coffee.


Antara haiasan kedai yang emnarik di luar kedai di Rylstones.


We masuk satu kedai charity and tia mia beli dolls dari situ..


only AUD3 doll yang boleh menyusu ni.


hari dah tambah petang and sejuk kita pun drive balik..and sepanjang jalan sangat cantik nampak ladang dan pond tempat minum ternakan.


sampai ajer farm tia mai terus tuju ke cubby house nak main "teacher teacher"


seronok lah dia orang kat sini..sementara papa solat mama pun teman kan dia oranglagi pun nak ambik sayur untuk masak dinner.


they love these giant chalks.


Tia cleaning the board.


ada air hockey jugak untuk dia orang main kat sini.


dah tu sebelum maghrib berlari lah di sekeliling farm ni..


jumpa peppi dulu..


mama pulak mencabut baby carrots nak buat sup.


ishhh teruknya muka mama..hee..hee..kecik2 ajer kan sebab baby lagi tapi sedap dan manis.


okay lah cabbage,parsley and carrots already in the bucket..lets go in and cook.

5 comments:

Syarida said...

ku sudah jatuh hati...sangat cantik dan indah...

yanizz said...

Seronok nyer, nak masak cabut je sayur kat kebun. Fresh.

Hanis Azla said...

semuanya cantik..

Ila@Bella@Nabila said...

bestnyer...sangat vcantik semua

Mawarni said...

bestnye..ble la dpt pg sane jugak...hehe =)