Thursday, October 20, 2011

The Rocks,Sydney.

Assalamualaikum Hanis,Akmal,Potpetmama,zira and Syarida:)

Ramai yang suka entry kat farm ye:) For us pulak after sometimes kat ladang rindu lah nak balik town jugak:):)


Sambung cerita..after dah mandi bergaya-gaya,we went out for breakfast kat area The Rocks,area ni cantik and banyak tempat2 menarik..so ni budak dah ready lah tu on the way nak amsuk lift..kita jalan kaki ajer this time,nak tengok kawasan keliling.




Since dah nak balik besok kan..kena lah bergambar sebanyak mungkin:)


Ni gaya budak dua orang ni..pagi ni  sejuk sikit sebab kawasan ni waterfront and banyak pokok..


kita pun mula lah mengatur langkah jengok kedai2 and carik breakfast.


Tia and Mia bila ternampak hop on hop off bus ni excited sebab dah pernah naik.


after dah breakfast dah dapat lollipop kita pun jalan2 lagi..


both excited kalau nak cross the road kat sini sebab bila tekan butang nak lintas tu bila dah hijau it says " eyukkkkkkkkkk"..so they pun ketawa.


Masuk kedai souvenir carik barang2..


Jumpa mounument ni papa sibuk suruh ambik gambar.



Jalan2 lagi nak cari shopping mall pulak.


stop for a photo.


Jumpa hasil seni - map the rock and sydney.


rehat kejap.


beautiful area.


then we  masuk David Jones..Tia dengan hasil tangkapan nya..nasib baik lah Pumpkin Patch sales masa ni.


happy lah dah dapat menyopping di David Jones.


puas jalan..dah tengahari we pun pergi habour nak makan seafood kat tepi habour..


sambail merehatkan tangan yang penat jugak.


menunggu order..


Tia tahu ke Tabasco tu berapi?


The Sydney Cove Oyster Bar.


We ordered chilli mussels..


Barramundi with rocket salad.


also eggplant kasundi plus garlic bread...


semua thumbs up sebab sangat sedap..tia mia really loved the barramundi..lemak dan enak..okay lah simpan gambar lagi for next entry:):) taaa..taaaa...

6 comments:

FM said...

Hi kak zu.so happy following ur blog since the twins bb lg kt fotopages.keep up writing.oh,btw,i was mafc ex-staff,tau ur blog from en azam la.me dulu,ms kt opis kt kl sentral,duk kt depan bilik dia.send my regards to him.ada 1 time,he pegi swiss ms ur convo,dpt key chain.owh,& everyday,he will update apa twin buat.that time both baru je lahir.pics u & the twins pon byk in his room-salam from Fad.

Salmi said...

salaam mamatiamia, both twins seem enjoy the holiday very2 much...bukan senang nak travel ngan kids nie..banyak cabaran..but love to see them sangat happy..makan pun senang..tak memilih..suka auntie tengok both of you, tia and mia :-)

Nadiah said...

Cantik trench coat Mia and Tia.Zu beli dimana?

Sedih pula bila cerita perjalanan sudah nak sampai ke penghujungnya.

Hanis Azla said...

okey2 bagi lepas sikit-sikit.. biar lamabat sikit habis.. he..he..

suka juga dgn coat tia mia tu.. klu anak dara i tgk sure dia pun nak jugak pakai mcm tu..

yanizz said...

Kak Zu, dah penghujung cerita ker? Soronok bc blog akak nie, gambar2 pun cantik.

suffiakmal said...

bila plak kan kita nak pegi.. huu jelesnyaaaaaaaaa. mama tiamia. sponsorrrr