Tuesday, October 4, 2011

Our Journey-Sydney Opera House

Thank You to those yang tinggalkan comments, baru balik ni penat lagi nak melawat semua..tapi i baca semua and appreciate very much especially yang selalu dropby zeta, hanis,nadiah,suffia,kak sham idida,kak pinat,fonseka,annhuzi,maya marisa,aida78,yanizz dan semua yang lainnya.Ann tanya baju biru beli sana ke..dresses Tia Mia tu semua beli kat mesia untuk raya cuma masa beli tu dah fikir nak travel after that dan spring what type of baju yang sesuai...kat sana ada jugak beli baju dia orang ni tapi tak lah pakai kat sana except the last one before balik.Kalau nak travel we normally tambah2 baju yang ada sikit kat ZARA sebab sesuai oleh pakai layer untuk sejuk or panas and it looks good too,the boots,jacket msotly dari dulu we bought from ZARA and Pumpkin Patch after that recycle bila travel:):)

This entry khas untuk Opera House,ye lah Opera house to Sydney is like Eiffel Tower to Paris, Big Ben to London and French Riveira to Cannes..a landmark lah. we allocated  half a day to just sit there and tengok,from Balmain we naik ferry to Sydney Opera house,naik ferry memang syok kat sini..beralun-alun dan berangan..view pun sangat cantik. Nak cerita jugak that people at Balmain and Sydney are very nice,especially to the children,everywhere kita pergi mesti they senyum,tegur, nak cakap dgn Tia Mia, kalau golongan tua pulak nak pegang kepala etc..dah tu masuk kedai dapat lah sweets percuma.Service industry here is tip top..people behind the counter senyum dengan lebar and will strike conversation with you.we feel welcome;) Some of the pictures here dah ada kat bawah tapi tak apa lah taruk double:)


After lunch kita pun siap sedia..sebab nak naik ferry tutup lah kepala budak dua orang ni;)


Mia jumpa bunga mesti suka...tapi dah kena ingat kan masuk park jangan petik bunga.



The mama loves this fence,tu ambik gambar banyak kat sini.


very nice fencing rumah kat Balmain ni..ada yang tak aad fencing pun..criminal rate very low atau hampir tak aad kat sini..jalan tak pernah jumpa police pun..unlike Rome..merata-rata jugak.


Sini lah tempat nak ambik ferry tu..dekat ajer dari rumah sewa,kalau tak drive pun tak apa.


Tia and papa.


The famous harbour bridge.


First time nampak Opera House sangat happy..macam first time tengok Eiffel tower atau Big ben jugaklah..macam rasa" uhhhh we are here finally:):):)"..sambil tu cerita lah the history behind it to Tia Mia and always ingatkan they why we should appreciate thing etc.


The Opera House.


Sydney City.


Dah turun dari Ferry..Tia sibuk jugak etngok burung2 banyak


Ramai orang kat Opera House..semua orang pun nak bergambar..kita pun sama.


Kat sini..ramai orang basking under the sun..sebab panas ni they all very suka..sangat meriah.


Mama and Mia infront of Habour Bridge.


Tia and mama with Opera House.


Atas tangga Opera House.


The Majestic Opera House.


Papa and the girls.


Many interesting pictures on the wall.


My Girls.


Pictures of twins in black in white.


Jumpa ice cream ajer mesti nak;)


The Sky.


Tia and her lollies.


Us.


Dah petang we said bye bye to Opera House and the bridge.


Balik we decided to duduk kat luar ferry..seronok di percik air...Tia dgn lollipop yang dapat free dari kedai.


Beautiful sunset


Rasa sangat teruja duduk di ferry deck tengok ni..


Gorgeous...Alhamdulillah.


We suka tengok boat yang passing us.


That is Luna Park,entertaintment park for children tapi bukak weekend saja.


So this is the story about Balmain..ni dah sampai and turun ferry nak balik rumah..


Terrace houses in Balmain..they are Gorgeous.


I love the iron grill very muchh..hmmmm dreaming lah saya..until the next entry..taa..taaa..very soon:)

5 comments:

Syarida said...

Gambar-gambar yang tersangat cantiknya....sangat indah....

ibunurin said...

cantiknya gambar...
boleh tau, pakai kamera model apa ye...

kembar tu cute la...

Fatimah said...

Syok baca entri ni, rasa cam saya pun ada kat situ...

syanashwa said...

thanks for sharing yur wonderful vacation with us.. lovely photos.. lovely people.. :)

FONSEKA SARBINI said...

macam2 gaya tiamia......sweet....ngan rambut keteng2.....