Tuesday, October 11, 2011

Farmstay at Mudgee Getaway Cottage- Meeting the Garden Cottage:)


Helloo.. our stories continue.. so banyak cerita and gambar at the farmstay,the place was so beautiful that sometimes i feel pictures can't describe the real beauty.It is a dreamplace for children and adult,the owner Mdm Elizabeth Etherington wants to share her childhood dream with averybody,she is such a wonderful lady, i have contacted her  since early this year,we communicated through emails,she asked my needs,my preferences, i sent some photos of tia and mia to her.We were welcome like family,the place was a five star,it is a farm with animal etc but the bed,cottage with 5 stars rating..indeed we are very thankful to Elizabeth for sharing her dream with us.Mudgee is very far from Sydney it was 5 hrs drive with stops for lunch and toilet needs but bak kata orang it really worth it..sepanjang jalan was lovely, we travelled a lot in Mudgee and NSW that we feel we have covered at least 1/4 of NSW;):)..thanks to papa for driving us thousands of miles around NSW.. we had great time and wonderful memories during our 7 days stay there..let see the pictures..the first day of arrival..tapi tak habis gambar pun sebab so banyak kena post in the next entry lagi.


Ini dinner malam terakhir di Balmain..beli curry ayam dan Nan di kedai india yang halal terjumpa kat Bondi..sangat lah sedap kata papa..ye lah asyik seafood ajer kan;)



sangat suka these two tengok chanel ni:)


Bye bye The Pacific we surely miss you;):)


So kita pun bertolak dengan berpandukan map..after dah 2 1/2 drive kita berenti for lunch kat Mc D Lithgow..ada zig zag train kat sini..papa kata onway back to Sydney nanti kita boleh pergi.


Setelah penat membelah bumi NSW yang cantik dengan permandangan countryside menghijau..kita pun sampai ke Mudgee yang terletak antara celah2 kampung yang hilly,cottage ni dekat dengan Mudgee town actually, very charming..the town pulak cukup lengkap dgn segala benda..so inilah cottage kita..we booked into garden cottage:)


Very nice welcome from Elizabeth and team.


Jom masuk and tengok apa macam kat dalam.


Me of course lah tuju kitchen kan..very nice kitchen very clean walaupun tak sebesar rental house tapi semua peralatan modern ada..sangat cute and charming..terus rasa nak masak:) Locak apple and orange juice juga tersedia untuk kita.


Cottage ni sediakan supply untuk breakfast..sebelum kita datang lagi..dari malaysia dia dah hantar email tanya nak whitebread or whole meal,freshmilk pulak nak light or fulled cream etc..etc..so kita dah ebritahu apa yang boleh makan and apa yang kita nak.


All types of cereal yang berkualiti jugak tersedia.


bermacam jenis spread juga ada.


Breakfast trolley waiting for us.


the kitchen with microwave,oven,hotplates,spices and fulled fridge.


the open concept living/kitchen room


cosy place for tiamia to lepak2 infront of tv..ada flatscreen, dvd player, beans bag,lots of cushions..kalau rental house feeling yang classic and a bit highclass sini pulak very warm,it is just your home sweet home..untuk golek2 with family infront of tv...dalam drawer kat bawah sofa tu tersedia blanket,duvet,extra pillow kalau nak tidur depan tv..sangat comfortable.


the master bedroom with kingsize bed,electric blanket and heaven duvet and doonas...actually the bed sama rasa macam shangri la sangat sedap..empuk tenggelam dengan goose pillow.


master bedroom yang bersih dan selesa.


dari masterbedroom ada small balcony with table and chairs.


the second bedroom suppossed to be for tia mia but both mana lah nak tidur asing:)


 lantai oak yang cantik berkilat2...while bedroom pulak fully carpeted dgn carpet tebal terbenam kaki.


lego tersedia untuk the kids.


the clean and white bathroom.


laundry room with washer and dryer outside.


and on the verandah to papa's delight telah tersedia ini;)


dari dapur keluar ada elevated balcony menghadap farm dan garden.


the big white balcony


awesome view from here.


ni lah padang yang luas untuk tiamia berlari-lari selama seminggu..tu tak tengok animals lagi tu...


balcony yang luas dgn bbq facilities tersedia.


banyak bunga2 jatuh dari pokok..


the two can't wait to check out the area.


beautiful dreamplace...with swing,picnic table..


vegetable patch everywhere..boleh mabik..baldi tersedia untuk pungut dan masak.


ada anak sungai yang cantik di tepi farm..boleh picnic atau memancing

the brocolli.


Tia and mia happily checking out the area..so many beautiful things to see and meet..to be continued in the next entry;);)

14 comments:

Salmi said...

salaam mamatiamia..breathtaking view :-)..a very well planned holiday indeed..thanks for sharing..love it :-)

Hanis Azla said...

subhanallah.. sgt indah.. perkongsian yang sgt menarik.. thank you so much berkongsi experience yg entah dpt entah tidak dinikmati sendiri.. kenapa i rasa macam suka sgt ni.. he..he.. terus rasa tak sabar nak pi vacation lagi..

NoRa said...

Mamatiamia: love all ur pic...suka sgt i baca pon dh feeling2 macam i yg dok oversea..hehe nice..

mama_alifsarah said...

keep updating dear...lagi dan lagi dan lagi... tak jemu lagi baca... :)

mami charice said...

love your trip entry :) it was really well organized and the view was really breathtaking … wish to go there one day :)

I Love Ski Jumping said...

very beautiful :)

qisha said...

cantiknya..jatuh cinta ngan sumer picture turh...

MamaTiaMia said...

hi everbody,thank you:)

4 Kay-E said...

Cantiknye tempat ni Azu... Kalau rumah sendiri, mau malas nak kuar gi keje.. hahaaa...
Enjoy ur day!

Fatimah said...

Thanks for sharing, suke banget..

s a l l y z a . s a i d said...

best nya.. keep updating mama tiamia.. sy yang baca ni pun terasa happy sgt2.. :)

zeta said...

cantik kan mama sekitar garden cottage tu..
mama masak tak kat sana sayur yang ada kat situ??

zira said...

so beautiful...Thanks for sharing...semuanya best...tq...mamatiamia...:)

Anonymous said...

HI, your holidays looks like one my husband would enjoy. If you don't mind, could you share the itinerary of your holiday with me? Thanks-Rosma